Nu i december när vi alla väntar spänt på att Tomten kommit ihåg lutfisken, brunkålen, Kalle Anka och Tvätteriförbundets verksamhetsberättelse, så kan vi äntligen checka av en box. ☑️

Verksamhetsberättelse 2019

Här är den! Glad läsning i helgerna. Och missa inte alla andra spännande publikationer som kommit under året; passa på att botanisera BiblioTeket nedan.

”Det känns som att vi ligger rätt i tiden. Inom textilservicebranschen är hållbarhetsfrågorna och vårt samhällsengagemang integrerade i vardagen.”
– Jan Kluge, Förbundsordförande

Vi kommunicerar, alltså finns vi

Hållbarhet – en självklarhet

TvNo vill bidra till integrationen i samhället och samtidigt hitta personer att anställa. Detta var vår gemensamma ingång i detta samarbete som utformats och genomförts under 2019.

Vår nya broschyr – Hållbarhet en självklar del av vårt DNA togs fram mycket tack vare Ecolab, Christeyns, Dibella, Care for Clothes, Kreussler och Kentaur. Stort tack till alla som medverkat i denna – inte minst TvNo för att vi fick komma och ta bilder hos er.

Branschrapport 2019

Med hjälp av Stefan Öster, Öster Research, har vi återigen tagit fram statistik om tvätt- och textilservicebranschens utveckling. I denna sjätte upplaga av Sveriges Tvätteriförbunds branschrapport, i samarbete med Grant Thornton, redovisas ekonomiska nyckeltal för förbundets medlemmar samt tvätt- och textilservicebranschen som helhet.

Mässrapport från Höstmötet 2019

Mässtidning inför Höstmötet 2019

Communication of Engagement 2019

Verksamhetspolicy 2019

Årets hållbarhetsrapport

Tvätt- och textilservicebranschen är en samhällsviktig näring och en verklig framtidsbransch vars verksamhet bygger på en cirkulär affärsmodell. Med ledorden Kompetens, Kvalitet, Miljö och Samhällsansvar visar Sveriges Tvätteriförbund tydligt att hållbarhet har en central plats i den svenska tvätt- och textilservicebranschens arbete.

Årets hållbarhetsrapport, framtagen i samarbete med Beirholm, är den sjätte i ordningen. Genom att välja ut ett antal indikatorer och årligen följa upp och offentliggöra utvecklingen inom dessa i vår hållbarhetsrapport, skapar vi en ökad kännedom om hur branschen utvecklas.

Uppdaterad kommunikationsplattform

För att kunna bidra till att förbättra villkoren för att driva verksamhet inom tvätt- och textilservice samt kemtvättservice samlar Tvätteriförbundet sin kommunikativa kraft i ett fokuserat antal budskap.

För det ändamålet har vi tagit fram en kommunikationsplattform som utgår från förbundets vision och identifierar huvudområden som leder fram mot denna vision. Under året har kommunikationsplattformen uppdaterats för åren 2020-2021.

Favoriter från arkivet

Jobb, jobb, jobb

Tvätt – och textilservicebranschen har en stor potential för nyanställningar och då inte minst att kunna erbjuda så kallade instegsjobb. På den här sidan berättar vi mer om hur antalet jobb kan fördubblas.

Tvätt- och textilservicebranschens samhällsvärde

Tvätt-och textilservicebranschen visar på en stor potential att växa och därmed att kunna erbjuda nyanställningar. Det underlag som presenteras i rapporten “Tvätt- och textilservicebranschens samhällsvärde – Idag och imorgon” pekar på att branschen kan dubblera antalet anställda, vilket innebär en nyrekrytering av 5 000 personer.

Om T-märket och auktorisationskontrollen 🇸🇪
Dina jobbmöjligheter i tvätt- och textilservicebranschen 🇸🇪
Hållbarhet – en hjärtefråga 🇸🇪

Kapitel: T som i Trivsel | T som i Tillväxt | T som i Trygghet | T som i Tillförlitlig

Om T-märket och auktorisationskontrollen 🇬🇧
Om tvätt- och textilservicebranschen 🇸🇪
Sustainability – close to our hearts 🇬🇧

Episodes: T as in Comfor(t) | T as in Grow(t)h | T as in Safe(t)y | T as in Trustwor(t)hy

Följ oss på YouTube

Svensk playlist | Engelsk playlist

Du hittar alltid mer kunskap och fler nyheter på vår webbplats. Vi ser fram emot ett minst lika händelserikt 2020.

God Jul och Gott Nytt År!

Share This
25% RUT-avdrag på tvätt