Den 18 november är det dags för Höstmöte på Hotel Blique by Nobis. Välkommen till Stockholm. Öarnas och vattnets huvudstad. 

Med ena foten i artistiska Vasastaden och den andra i växande Hagastaden har vårt hotell ett oslagbart läge i en ny och spännande del av Stockholm. Området är känt som Stockholms Galleridistrikt, med flera av stadens bästa gallerier precis runt hörnet.
Här hittar du många av Stockholms mest innovativa restauranger och populära barer inom gångavstånd. Tunnelbanestationen Sankt Eriksplan och pendeltågsstationen Odenplan är belägna bara fem minuters promenad från hotellet.

Program

08.00 Branschutställningen öppnar.

09.00 Incheckning till konferens.

10.00 Sven Otto Littorin, Företagare och fd arbetsmarknads- minister.

10.30 Maria Ström, Innovationsledare på Wargön Innovation

11.00 Jonas Olaison, Hållbarhetschef Textilia

11.30 Stina Jansson, Marknadschef på BP (IF Brommapojkarna)

 

11.50 Christer Bäcker, Tvätteriförbundets energirådgivare

12.10 Elena Lai, Secretary General of ETSA – the European Textile Service Association

12.40 Lunch 🍴

13.30 Richard Herrey, Artist och entreprenör

14.00 K-G Bergström, Journalist

14.30 Kaffepaus

18.00 Branschutställningen stänger.

Ladda ner programmet på svenska och på engelska.

Talare

Sven Otto Littorin

Bild: Privat

}

10.00

|

Vida reflektioner

Sven Otto Littorin

Företagare

Från Skänninge till Abu Dhabi och tillbaka i den sörmländska myllan – reflektioner kring entreprenörskap och politik då och nu.

Sven Otto Littorin är företagare och fd arbetsmarknadsminister och partisekreterare (m). Littorin är ordförande för Beowulf Mining och Landskapsbyggen, och seniorpartner på The Labyrinth Public Affairs.

Maria Ström

Bild: Jerry Lövberg

}

10.30

|

Värdefulla restströmmar

Maria Ström

Innovationsledare, Wargön Innovation

Maria är innovationsledare på Wargön Innovation, en testbädd för biomaterial och textilier och en del av Science Park Innovatum. I sitt föredrag ”Från avfall och slitna arbetskläder till nya produkter” kommer hon att berätta om projektet TexChain3 som syftar till att ta tillvara värdet i textila restströmmar från industri och verksamheter där det mesta idag går till förbränning. Projektet finansieras av Vinnova och de 34 projektpartnerna.

Bild: Textilia

}

11.00

|

Steg för hållbarhet

Jonas Olaison

Hållbarhetschef Textilia

Jonas pratar i sitt föredrag Hållbar Textilservice 2.0 om vad branschens aktörer behöver göra för att ta nästa steg.

Stina Jansson

Bild: BP

}

11.30

|

Social hållbarhet

Stina Jansson

Marknadschef på BP (IF Brommapojkarna)

Om social hållbarhet vad det leder till och syftet bakom.

Stina Jansson har varit på BP sedan 2017, ansvarar för marknad, kommunikation, CSR och partners. Driver arbetet om social hållbarhet inom föreningen. Hon har erfarenhet från marknad och försäljning från Mekonomen som försäljningsansvarig.

BP är Tvätteriförbundets samarbetsklubb. Läs reportage »

Bild: Privat

}

11.50

|

Morgondagens energi

Christer Bäcker

Tvätteriförbundets energirådgivare

Vi kommer att få spännande inblickar i en energimarknad i förändring. Christer Bäcker är Tvätteriförbundets energiske kostnadspressare. I sitt företag Oriri Konsult är han specialiserad på energimarknaden och på att hitta inköpsstrategier för att säkra långsiktigt bra priser på el och gas i alla dess former. Läs hela artikeln här

Bild: ETSA

}

12.10

|

Utmaningar och möjligheter

Elena Lai

Secretary General of ETSA – the European Textile Service Association

Elena kommer att berätta mera om de utmaningar och möjligheter som ligger för oss i ett europeiskt perspektiv.

}

12.40

Lunch

Sven Otto Littorin

Bild: Thomas Engström

}

13.30

|

Gyllene tillfällen

Richard Herrey

Artist och entreprenör

Kanske mest känd som en av bröderna Herrey – vinnare av Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Har även gjort karriär som radiopratare för bland annat Sveriges Radio P4 och Mix Megapol, och inte minst som teater och restaurangchef där han bland annat genom åren ansvarat för driften av Oscarsteatern, Golden Hits, Hard Rock Cafe Stockholm och Hard Rock Hotel Maldiverna.

Har även på senare år engagerat sig politiskt och sitter i kommunfullmäktige i Nacka, samt är ersättare för Moderaterna i Riksdagen där han närmast kommer tjänstgöra december 2021-juli 2022.

 

Bild: Privat

}

14.00

|

Politiken i nytt landskap

K-G Bergström

Journalist

Om alla politiska turer för oss i det nya landskapet efter januariöverenskommelse, misstroendeförklaring mm. Vad händer nu?

K-G Bergström har varit journalist och opinionsbildare i cirka 50 år. Han jobbade under huvuddelen av sin karriär på Sveriges Television. Nyhetschef, utrikeskorrespondent, politisk kommentator och programledare för det egna programmet ” Rakt på med K-G Bergström”. Efter pensionering från SvT var Bergström i åtta år politisk kommentator för Expressen. Han har också nyligen gett ut en bok om den ryska ockupationen av övre Norrland 1809.

Share This
25% RUT-avdrag på tvätt