Vi ser framemot att välkomna er till årsmötet 16 maj i Malmö. Dagen kommer att bjuda på flera intressanta föreläsare och ämnen. Nedan är ett axplock:

  • Behandling av Pfas – ECT2, ett Montrose Environmental Group-företag ger oss inblick i detta via  en meritlista av framgångsrika applikationer runt om i världen där ECT2:s system reducerar föroreningar långt under specificerade gränser
  • Operationstextilier – Chaingegroup  presenterar varför flergångstextilier är framtiden även i operationssalarna.
  • Trianon – ett hållbart innovativt fastighetsbolag med hjärtat i Malmöregionen.
  • Ensucon  – hur kan man växa från tre konsulter till 70 på fem år?  – fråga VD Rickard Sallermo
  • Vad händer med energipriserna?  Förbundets mångårige expert Christer Bäcker reder ut alla begreppen
  • Samhallskolan – hur utbildar Samhall till sina verksamheter och även till övriga branschen.
  • En innovatör utöver det vanliga –  Mads Andresen  kommer att prata om Smarter Laundry with AI & Robotics
  • Allt du behöver veta om årets stora internationella event Texcare

Höstmöte om

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Bland talarna finns namn som Jeffrey Lewis, Carina Nilsson och Johannes Schmid-Wiedersheim. Du kan ta del av talarlistaneventsidan. Mer information och fler föreläsare kommer längre fram. 

Jeffrey Lewis

General Manager Sweden, ECT2

Jeffrey Lewis har över 20 års branscherfarenhet och leder ECT2-teamet som Sveriges General Manager. Innan Jeff kom till ECT2 arbetade han i olika forsknings- och konsultroller för företag som Tyréns och Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI). Han är expert på hydrogeologisk bedömning och saneringsstrategier och är specialiserad på transport av grundvattenföroreningar. Jeff var tidigare ordförande för den svenska avdelningen av International Association of Hydrogeologists och har suttit i redaktionen för Hydrogeology Journal. Han är medlem i Svenska Geotekniska Föreningen och Naturvetarna, är docent vid Göteborgs universitet och har skrivit över 20 konsultrapporter för branschen. Jeff har en kandidat- och magisterexamen i kemiteknik från Royal Military College of Canada och tog sin doktorsexamen i geovetenskap från University of Quebec.

Bild: ECT2

Carina Nilsson

Kommunfullmäktiges ordförande, Malmö stad

Bild: Privat

Chister Bäcker

Tvätteriförbundets uppskattade energiexpert

Johannes Schmid-Wiedersheim

Johannes är show director för Texcare International och portföljchef för Messe Frankfurts globala textilservice- och livsmedelsmässor. Under sin karriär, som sträcker sig över 20 år i utställningsbranschen, har han lett och övervakat mässor på sex kontinenter, men väntar fortfarande på sitt första uppdrag på Antarktis.

Bild: Messe Frankfurt / Pietro Sutera
 

Kalle-Ville Lampi

Nordisk Key Account Manager, Maxi-Press Elastomertechnik

Rickard Sallermo

VD och grundare av Ensucon

Konsultföretaget Ensucon ansvarar för auktorisation av Tvätteriförbundets nya medlemmar. På årsmötet kommer Rickard Sallermo att berätta om hur det är möjligt att bygga ett hållbart bolag och samtidigt växa snabbt (från tre till 70 anställda på fem år) genom att ha fokus på att medarbetarna mår bra och har kul på jobbet – eller, kort sammanfattat: att inte göra som de stora konsultfirmorna.

Mads Andresen

VD and grundare Inwatec ApS

Smarter Laundry with AI & Robotics

Mads Andresen är VD och grundare av det danska ingenjörs- och maskinföretaget Inwatec ApS. Sedan 2009, alltid med industritvättsektorns effektivitet och ergonomi i åtanke, har hans vision varit att eliminera så många tråkiga manuella moment som möjligt. Företaget som började med mattrullar, fokuserar idag på smarta lösningar för sortering av textilier. 2019 tilldelades företaget utmärkelsen ”Årets robotföretag i Odense”, följt av en stadig tillväxt. Idag, mer än tio år efter att han grundade företaget, följer Andresen kontinuerligt sitt mål att ”ta bort det smutsiga arbetet” med sitt ständigt växande team av så kallade ”Laundrynerds”. I oktober 2023 började han också som Chief Innovation Officer hos Inwatecs partner, JENSEN-GROUP.

Uwe Ostendorf

Dipl. Ing. Textil och försäljningschef för återanvändbara operationsrockar och lakan för Creazioni Futura, Italien.

Creazioni Futura är medlem i CHAINGE Group som är en europeisk förening som har åtagit sig att stödja operationssjukvården för att minska koldioxidutsläppen, förbättra kirurgisk textilkvalitet och förbättra leveranssäkerheten.

Bild: Creazioni Futura

Säkra din plats

Det finns fortfarande platser kvar och anmälan är öppen till och med 31 mars.

Share This
25% RUT-avdrag på tvätt