Den 9 augusti firar vi Internationella tvätt- och textilservicedagen!

Infinite Laundry har gått ihop med TRSA för att främja International Linen & Uniform Service Day (ILUD) den 9 augusti. Denna dag firar yrkesverksamma inom textilservicebranschen över hela världen.

Den 9 augusti patenterades den allra första eldrivna tvättmaskinen

Den 9 augusti 1910 patenterades ”Thor”, den allra första eldrivna tvättmaskinen, av Alva J. Fisher. Detta markerade en vändpunkt för användning över hela världen. Sedan dess har tvätt- och textilservicetjänster blivit ovärderliga pusselbitar i logistikkedjor världen över.

Synliggöra branschen

Coral Undzis, social media director på Infinite Laundry, konceptualiserade ILUD. Idén var att uppmärksamma yrket, människorna och den plats som textilservice har i vårt globala samhälle, och på så sätt få kunderna att uppskatta och efterfråga våra tjänster. Samt att utöka deras användning med ytterligare hygieniskt rena och återanvändbara textillösningar för framtiden.

”Det är dags att vi firar vår industris arbete med världen och erkänner ”hjältarna-bakom-hjältarna” för deras viktiga arbete under hela covid-19-pandemin och därefter,” säger Undzis.

Hur skulle en värld se ut utan textilservicebranschen?

Detta åskådliggörs i en video som leder tittaren genom hur världen skulle se ut utan linne eller arbetskläder, och sedan beskriver vikten av dessa tjänster. Material för att marknadsföra ILUD på sociala medier består av tydliga bilder som dramatiserar en värld utan textilier.

”Vi är stolta över att vara en del av vår viktiga industri och ser #ILUD som en årlig möjlighet att öka sin medvetenhet runt om i världen”, säger Mitchell Holt, president, Infinite Laundry.

Ladda ner och sprid materialet i sociala medier

TRSA uppmuntrar sina medlemmar att använda detta material på sina egna sociala medier, vilket utökar räckvidden för International Linen & Uniform Service Day. Här kan ni ladda ner bilderna med Sveriges Tvätteriförbunds logotyp.

Stort tack till Coral, Mitchell Holt, Jeff Wile och Infinite Laundry för deras arbete. Läs mer på infinitelaundry.com

Share This
25% RUT-avdrag på tvätt