EnglishGermanSwedish

Höstmöte 2020  • 2020-11-12 • Falkenbergs Strandbad

Talare på Årsmöte 2020

Här presenterar vi talarna löpande. Välkommen tillbaka!

Kalle Lind

Kalle Lind

Författare, föreläsare och

Den stora biografin om Hasse Alfredson. Skriven av Kalle Lind, känd från radio, tv och podden Snedtänkt, där han granskat stort, smått och jättelitet i den svenska underhållningens historia. Nu tar han sig an en av de allra största och skildrar Hasse Alfredsons resa från barndomen i Helsingborg, via spexande i Lund, anställning på Radiotjänst till samarbetet med Tage och skapandet av AB Svenska Ord. Genom revyer, filmer, böcker, upptåg och allehanda muntrationer som kom att inreda folkhemmet med färg och humor. Men här tecknas också en annan bild, den av en man som inte alltid litade på sin egen förmåga att vara enastående underhållande. En som aldrig blev nostalgisk över sina egna bedrifter, men väl över de människor han förlorat.

Jonas Olaison

Jonas Olaison

Textilia

Som ledare driver jag ständiga förbättringar inom miljö, kvalitet, arbetsmiljö och socialt ansvarstagande. Min målsättning är att göra hållbarhetsfrågorna till en av de viktigaste beståndsdelarna i företagets strategi. Bra affärer och hållbarhet går hand i hand och jag jobbar utifrån mottot: ”Rädda världen ett företag åt gången.  

Titel på föredraget: Den bästa textilen är den som används mest

Lina K Wiles

Lina K Wiles

Berendsen

Som hållbarhetsledare är det mitt jobb att hålla flera tankar och tidsramar i huvudet på en gång, och översätta komplexa samband till strategier och åtgärder som engagerar och inspirerar. Min övertygelse är att företag kan, ska och vill(!) bygga framgång på att göra gott – för både människor och planet.

Titel på föredraget: Textil som service – i hållbarhetens tjänst

Boriana Åberg

Boriana Åberg

Riksdagsledamot (M)

Jag är en skåning med rötterna i Bulgarien. Under min uppväxt i en kommunistdiktatur fick jag uppleva hur ofrihet och förtryck fördärvade människorna och berövade dem möjligheten att bestämma över sina egna liv.

Det viktigaste för mig som riksdagsledamot är att representera mina väljare i södra Skåne och få dem att känna att deras röst hörs i maktens korridorer. I Skatteutskottet jobbar jag med att försöka förhindra införande och höjande av skadliga skatter som hämmar näringslivet och begränsar människors frihet.

Titel på föredraget: Mer välfärd med lägre skatter?

Anton Karlsson

Anton Karlsson

Electrolux Professional

Civilingenjör som bor i Växjö och jobbar på Electrolux Professional som Global Product Manager. Som produkt chef håller jag hela tiden koll på konkurrenterna och försöker ligga ett steg före i planeringen gällande våra produkters utveckling. Fokus ligger hela tiden inom besparingar, produktivitet och användarvänlighet har en stor betydelse. Självklart går besparingar hand i hand med hållbarhet eftersom målen är alltid att våra tvättmaskiner skall använda så lite energi, vatten och tvättmedel som möjligt.

Titel på föredraget: Innovationer från Electrolux Professional

Share This
Sveriges Tvätteriförbund fyller 80 år!